Gyengénlátó változat
 Nyomtatványok
 Közérdekű
 Hatósági nyilvántartások
 Rendezvények
 Gasztronómia
 E-mail

Szavazás

TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00024 "Tiszavasvári város környezetvédelmi-infrastruktúra fejlesztése, lakóterület belvízmentesítése" Nyomtatás

 


 

Tiszavasvári Város Önkormányzata eredményesen lebonyolította a Keleti főcsatorna és a Hortobágy Főcsatorna közé ékelődött lakóterület belvíz-mentesítési munkálatainak megvalósítását. A projekt az elkészített engedélyes- és kiviteli tervek alapján a Tiszántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács támogató hozzájárulása mellett valósulhatott meg az alábbiak szerint:

Projekt azonosítója: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00024

Projekt címe: Tiszavasvári város környezetvédelmi-infrastruktúra fejlesztése, lakóterület belvízmentesítése

A projekt összköltsége: 75.588.869 Ft

Projekt megvalósítás időszaka: 2017.11.01 – 2018. 09. 30.

A 75,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével a terület keleti oldalán a Hortobágy főcsatorna felől a belvizes időszakban teljesen védtelen, mély-fekvésű lakóingatlanokat sikerül megóvni az eddig állandóan fennálló elöntés veszélyétől. A közterületen, a lakóutcákban a káros víz elvezetésére burkolt árkok kivitelezése került betervezésre. Az árokburkolások hézagosan kerülnek majd megvalósításra, ezzel is biztosítva a vízkeret-irányelvben preferált előírásokat, amelynek alapján biztosítható lesz a szükséges mértékig a víz helyben tartása.

A belvíz veszélyeiről, a víz helyben tartásának fontosságáról és a belvízelvezető rendszer karbantartása kapcsán a lakossági közreműködés szükségességéről szemléletformáló előadások kerültek megtartásra Tiszavasvári Város Önkormányzata és a Királyéri Vízgazdálkodási Társulat szervezésében. Az érdeklődők az előadásokat a helyszínen vagy a helyi televízióban is nyomon követhették.

A beruházás kivitelezési munkáit a közbeszerzési eljárás eredménye alapján legkedvezőbb árajánlatot nyújtó MEDOP-GENERÁL KFT. valósította meg a projektgazda megelégedésére. A projekt eredményeként tucatnyi gazdasági egység, több száz lakóingatlan kerül mentesítésre a belterületi víz káros következményeitől, ezáltal is növelve az adott ingatlanok értékét és értékállóságát.

A projektmenedzsment ezúton is megköszöni az előkészületekben- és kivitelezésben részt vevő szakemberek munkáját és természetesen az érintett lakóingatlanok tulajdonosainak türelmét, melyet a kivitelezés során tanúsítottak.

További információ kérhető:
Tiszavasvári Város Önkormányzata
Elérhetőség (+36-42-520-500, palyazat@tiszavasvari.hu)


FOTÓDOKUMENTÁCIÓ


Elkészült beruházás-képek

 
 
 
 
 

Advertisement