Gyengénlátó változat
 Nyomtatványok
 Közérdekű
 Hatósági nyilvántartások
 Rendezvények
 Gasztronómia
 E-mail

Szavazás

Hírek »
Recklinghausen Városának Európai Uniós Projektje Nyomtatás

 Az ,,Európa a Polgárokért” című nemzetközi Projekt zárásaként az alábbiakról számolunk be: 

Tiszavasvári Város Önkormányzata a Felsőbányai testvérvárosának köszönhetően meghívást kapott egy Németország által benyújtásra kerülő európai projektbe. Önkormányzatunk városunk képviseletében 2016. július 15-én partnerként csatlakozott a Recklinghausen Városának Európai Uniós Projektindítványa címet viselő projekthez. Tiszavasvárin kívül részt vett még a projektben egy franciaországi, hollandiai, lengyelországi, romániai, bulgáriai, németországi, olaszországi, szlovéniai város és másik magyarországi város, Szolnok is. A projekt keretében 2019. április végéig 10 különböző témájú rendezvény került megszervezésre a projekthez csatlakozott egyes, fent felsorolt országok között. Az első találkozót 2017. március 9-től 11 napjáig tartották Recklinghausen városában, aminek a témája a migráció volt.
A meghívott 10 delegációból 8 delegáció tudott részt venni a két napos angol illetve német nyelvű konferencián. Városunkat 5 fős delegáció képviselte. A találkozó programjai között szerepelt:
egy idegenvezetővel biztosított városnéző túra, 
zeneiskola megtekintése, majd egy migránsokból/menekültekből álló ,,Arabunt” nevezetű együttes koncertje
az egyes részt vevő országok előadásai az őket érintő migrációval kapcsolatban
Recklinghausen városának menekültjei számára létrehozott szállás megtekintése 
 
2018. júniusában Romániába is meghívást kapott önkormányzatunk. A 4 napos konferencia alatt a fiatalok helyben tartásáról, foglalkoztatottságáról folytattak eszmecserét a meghívott országok, vagyis Bulgária, Szlovénia, Németország és Románia delegációi. A konferencián Magyarországról 5 fő vett részt. A delegációnk prezentáció formájában mutatta be tiszavasvári jelentősebb munkaerőt foglalkoztató üzemeit, illetve az önkormányzat foglalkoztatási arányát és az újonnan induló EFOP-os pályázatunkat a fiatalok helyben tartásának ösztönzéseként. A projekt iránt nagy érdeklődéssel voltak a részt vevő országok delegációi. Az inspiráló beszélgetések mellett volt lehetőség Felsőbánya polgármesteri hivatalát, katolikus templomát illetve Románia néhány nevezetességét is megtekinteni, mint például a vidám temetőt, vagy a Máramarosszigeten található Börtönmúzeumot. 
 
A projekt 2019. március 9-én fejeződött be. A közel 3 évig tartó pályázat lehetőséget adott önkormányzatunknak, hogy nemzetközi szinten képviselhessük Magyarországot, illetve Tiszavasvárit. Reméljük lesz még ilyen lehetőségünk!

Kapcsolódó anyagok:
 
 
 
 
  

Advertisement