Gyengénlátó változat
 Nyomtatványok
 Közérdekű
 Hatósági nyilvántartások
 Rendezvények
 Gasztronómia
 E-mail

Szavazás

Hírek »
Fertőtlenítés a Központi Orvosi Rendelőben! Nyomtatás

 A COVID–19 betegséget okozó koronavírus vírusfertőzésveszély miatt a megszokottnál nagyobb figyelmet fordít Tiszavasvári Város Önkormányzata az intézményi takarításra, és fertőtlenítése. Az Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a közintézmények épületeit belülről ózongáz használatával fertőtlenítse. A fertőtlenítéseket az Önkormányzat folyamatos jelleggel végzi a közintézményekben (pl.: Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal, Központi Orvosi Rendelő, Találkozások Háza). Annak érdekében, hogy a fertőtlenítés ne érintse a rendelési idők módosítását, célszerű szombatonként elvégezni a feladatot. Ebben az esetben a Központi Orvosi Ügyelet napközbeni ellátása kerülne át más helyszínre, egyeztetve dr. Rojkó Lászlóval, a Rojkó-Med Kft. ügyvezetőjével.

Az első fertőtlenítés tervezett időpontja 2020. szeptember 26. (szombat) 06.00-18.00 óráig. A Központi Orvosi Rendelő bejárati ajtajára kiírásra kerül, hogy az ügyelet a megjelölt időtartamban a Kabay J. úton dr. Rojkó László rendelőjében működik. Kiírásra kerül továbbá, hogy a rendelőben fertőtlenítés folyik. A beavatkozás időtartama alatt a bejárat természetesen lezárásra kerül.

A fertőtlenítés idején SZIGORÚAN TILOS az épületben történő tartózkodás.

Az alkalmazott ózongenerátorról:

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítőszer a világon, kb. 3000-szer hatékonyabb a fertőtlenítő hatása a klórénál. Gáz halmazállapota miatt gyakorlatilag bárhova eljut a kezelt területen.


Fontos tudni, hogy az ózongázzal történő kezelés vegyszermentes, az ózongenerátor a levegőből állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt. A levegőbe juttatott ózongáz még azokat a felületeket is eléri, amelyeket fertőtlenítő vegyszerekkel nem lehet elérni. Az ózonos fertőtlenítés olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat. Az ózon molekulák az erős oxidáló hatásuk miatt, igen rövid életűek és rendkívül reaktív képességgel rendelkeznek. Mindig találnak maguknak megkötni való szennyeződést, kórokozót, szagmolekulát. A találkozás pillanatában bekövetkezik az oxidáció, mely során az ózon visszaalakul oxigénné. Az ózonkezelés gyors, hatékony és - körültekintő alkalmazás mellett – biztonságos módja a fertőtlenítésnek. Az alkalmazás végeztével nem marad más csak, tiszta, friss, fertőtlenített levegő.


Tiszavasvári, 2020. szeptember 23.

Tiszavasvári Város Önkormányzata

Tiva-Szolg Nonprofit Kft. 

Advertisement